



سوزاننده گازهای آلاینده
Waste Gas Incinerator
پایش گازهای خروجی در صنایع مختلف از قبیل: نفت و گاز، شیمیایی، خوراکی و ... نشانگر آن است که آلودگی های ناشی از گازهای خروجی تولید شده در طی فرآیند های تولید در کارخانجات، می بایست توسط سیستم های سوزاننده گازهای آلاینده امحاء گردد. در غیر اینصورت غلظت کربن منواکسید (CO) موجود در گازهاي خروجی از دودکش کارخانجات بسیار فراتر از حد مجاز شده و این موضوع علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی، جریمه هاي مالی سازمان محیط زیست را هم در پی دارد. دماي کاري برای سوزاننده های گازهای زائد با توجه به نوع صنعت متغیر می باشد. در طی این فرآیند، CO محتوی در گازهای پسماند به نحو چشمگیری کاهش پیدا کرده و پارامترهای آلاینده آن به محدوده استاندارد محیط زیست خواهد رسید.
سوختن توسط فناوریهای پیشرفته: در این روش، سوخت یا گازهای دودکش با استفاده از تکنیکهایی نظیر سوختن با اکسیژن بالا (Oxy-fuel combustion) یا سوختن متعامد (Gasification)، به صورتی مدیریت میشوند که گازهای آلاینده کاهش یابند یا قابل حذف شوند.
استفاده از سیستمهای تصفیه برای حذف گازهای آلاینده: از جمله روشهای استفاده شده در این زمینه، میتوان به سیستمهای مبدلهای حرارتی، فیلترهای جامد، جذبکنندهها (Absorbers)، اکسید کنندهها (Oxidizers) و سایر تجهیزات تصفیه اشاره کرد.
سوزانندههای گازهای آلاینده نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست دارند و در صنایع مختلف نظیر نیروگاهها، کارخانههای صنعتی، واحدهای فولادسازی و شیمیایی و سایر صنایع استفاده میشوند.
زباله سوزهای فلاتِک در انواع ذیل و در ظرفیت های مختلف قابل سفارش می باشد.
- زباله سوز شهری
- زباله سوز بیمارستانی
- زباله سوز صنعتی
- زباله سوز چند منظوره
- زباله سوز پلاسما
- زباله سوز سیار
- مایع سوز، لجن سوز، پساب سوز
- سوزاننده گازهای آلاینده و ترکیبات آلی فرار VOC
لازم بذکر است، متخصصین طراح انرژی فلات قادر هستند تا در صورت وجود چند پسماند مختلف در یک واحد صنعتی، با استفاده از فن آوری های نوین شبیه سازی و تلفیق روشهای مختلف، امکان مدیریت پسماند مختلف را با استفاده از یک دستگاه امکان پذیر سازند.
سوزاننده های گازهای آلاینده صنعتی و ترکیبات آلی فرار VOC
اولین سوزاننده گازهای آلاینده دنیا، به نام " تاور بزرگ " یا " تاور مونده "، در سال ۱۷۴۳ توسط جانسون سپانگلر اختراع شد. این دستگاه به منظور کاهش آلودگی هوا و کنترل دود صنایع در شهر مونده در انگلستان ساخته شد. تاور بزرگ به صورت یک ساختمان بلند و برجمانند بود که دارای چندین لوله خروجی برای گازهای آلاینده بود. این لولهها باعث میشدند که گازهای ناخالص و آلاینده مانند دود و ذرات جامد از سوختن زغالسنگ و چوب به بالا حرکت کنند و بهطور مؤثری در فضای بیرون منتشر نشوند. اختراع تاور بزرگ، یکی از نخستین تلاشها در جهت کاهش آلودگی هوا و بهبود کیفیت محیط زیست بود و برای ساختارها و دستگاههای بعدی در زمینه سوزاننده گازهای آلاینده الهام بخش بود.
واحدهای سوزاننده گازهای آلاینده Waste Gas Incinerator در صنایع مختلف، وظیفه پاکسازی گازهای خروجی و از بین بردن دود و بو را به عهده دارند. فرآیند امحاء گازهای آلاینده از استانداردهای خاصی تبعیت می کند که عدم توجه به پارامترهای طراحی سبب کاهش شدید کارایی و راندمان این واحدها خواهد شد.
Thermal Oxidizer یا واحدهای اکسیداسیون حرارتی موجود در پالایشگاههای کشور، اکثرا از مکانیزمی قدیمی بهره می گیرد. از معایب این سیستم های قدیمی و اکثرا مستهلک می توان به مواردی از جمله: تجهیزات جانبی زیاد، پیچیده و قدیمی، هزینه های تعمیر و نگهداری بالا، مصرف سوخت زیاد و در صورت عدم رعایت نگهداری های پیشگیرانه، دائمی و سخت، راندمان بسیار پایین و عملکرد ناقص اشاره نمود. اصلی ترین شرکتهای تولید کننده گازهای آلاینده در کشور:
- شرکت نفت مناطق نفتخیز جنوب
- شرکت نفت فلات قاره
- شرکت ملی گاز
- شرکت نفت مناطق مرکزی
- شرکت نفت و گاز اروندان
- شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران
- شرکت نفت و گاز پارس
از جولای ۲۰۱۱، سازمان حفاظت از محیط زیست EPA قوانین جدیدی را برای از بین بردن گازهای آلاینده توسط دستگاههای سوزاننده ارائه کرد که رعایت این موارد باعث حذف بسیاری از تجهیزات پیچیده و ساده سازی هر چه بیشتر مکانیزم زباله سوزها و عین حال بالا رفتن کیفیت گازهای خروجی می شود.
تشریح فرآیند:
کیفیت عملکرد واحد امحاء گازهای آلاینده Waste Gas Incinerator طبق قوانین جدید EPA، تابع پارامترهای اصلی دما و زمان می باشد. درجه حرارت پیشنهاد شده جهت امحاء کامل و تکمیل فرآیند احتراق، ۸۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۰٫۵ ثانیه می باشد.
با در نظر گرفتن فاکتورهای ایمنی، درجه حرارت ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد با زمان تاخیر ۲ ثانیه، از طریق طراحی ترمودینامیکی حرکت گاز، اطمینان لازم از تکمیل فرآیند احتراق را ایجاد کرده و باعث از بین رفتن کامل آلاینده های موجود در گازهای خروجی خواهد شد.
شرکت انرژی فلات با برخورداری از دانش فنی لازم جهت طراحی و بهینه سازی انواع زباله سوزها، از جمله زباله سوزهای جامد، مایع و امحاء گازهای آلاینده Waste Gas Incinerator در صنایع مختلف و با برخورداری از سوابق کاری اجرایی نظیر، واحد اکسیداسیون حرارتی کارخانه قیر نفت جی در بندرعباس، واحد سوزاندن گازهای آلاینده پالایشگاه نفت آبادان و ۳ کارخانه قیر در کشور عراق، آمادگی خود را جهت احداث و بهینه سازی سیستم های کنترل و امحاء گازهای آلاینده از طریق حرارت (Thermal Oxidizer) اعلام می دارد.
بررسی میزان انتشار آلاینده های مختلف هوا (میدانی و آزمایشگاهی) و همچنین نصب سیستم های پایش آنلاین، از جمله تخصص های شرکت FALATec می باشد که با بکارگیری پرسنل کار آزموده و استفاده از تجهیزات روز اروپا تحقق پذیرفته است. خدمات ارائه شده در چارچوب استانداردهای ایران به روزرسانی شده و توسط آزمایشگاههای معتبر محیط زیست ثبت، ضبط و توسط سازمان محیط زیست قابل ارزیابی خواهد بود.
نتایج ارائه شده طبق استاندارد EN ISO / IEC 17025: 2005 برای اندازه گیری میزان انتشار گازهای گلخانه ای و همچنین نظارت بر کیفیت هوای محیط معتبر است.
سوزاننده گازهای آلاینده " فلاتِک "
پایش گازهای خروجی در صنایع مختلف از قبیل: نفت و گاز، شیمیایی، خوراکی و… نشانگر آن است که آلودگی های ناشی از گازهای خروجی تولید شده در طی فرآیند های تولید در کارخانجات، می بایست توسط سیستم های سوزاننده گازهای آلاینده امحاء گردد. در غیر اینصورت غلظت کربن منواکسید (CO) موجود در گازهاي خروجی از دودکش کارخانجات بسیار فراتر از حد مجاز شده و این موضوع علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی، جریمه هاي مالی سازمان محیط زیست را هم در پی دارد.
دماي کاري برای سوزاننده های گازهای زائد با توجه به نوع صنعت متغیر می باشد که در طی این فرآیند، CO محتوی در گازهای پسماند به نحو چشمگیری کاهش پیدا کرده و پارامترهای آلاینده آن به محدوده استاندارد محیط زیست خواهد رسید.
گازهاي پسماند خروجی از راکتورهاي پس سوزی عمدتا شامل نیتروژن، بخار آب و اکسیژن است. مطابق استاندارد، گازهاي پسماند بایستی در یک سوزاننده گازهای آلاینده مناسب سوزانده شود تا غلظت CO در گازهاي خروجی از دودکش کوره به حد مجاز استاندارد برسد.
Waste Gas Incinerators (اغلب از سوزاندن براي کنترل انتشار مواد آلی استفاده میشود) دود سوز . در دماي بالا و زمان ماند مناسب میتوان تمام هیدرو کربن ها را به دي اکسید کربن و آب تبدیل نمود از این روش براي حذف گازهاي خطرناك و سمی نیز استفاده میشود . چنانچه احتراق ترکیبات آلی ناقص انجام گیرد باعث تشکیل آلدئیدها و اسیدهاي آلی که آلودگی بیشتري دارند خواهد شد. براي احتراق کامل دماي کافی براي آتش زدن اختلاط کافی هوا و سوخت و مواد زائد ، زمان ماند مناسب و غیره بایستی مورد توجه قرار گیرد .
باوجود اینکه اغلب ترکیبات آلی در دماي ۵۹۰ تا ۶۵۰ درجه سانتیگراد میسوزند، اغلب دستگاههاي سوزاننده در دماي ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ درجه کار می کنند . فرآیند احتراق مورد استفاده در کنترل انتشار گازها را اصطلاحاً پس سوزي میگویند (After Burning) دستگاههاي سوزاننده براي احتراق مواد جامد ، مایع یا گاز مورد استفاده قرار میگیرند . در کنترل مواد گازي به وسیله احتراق سه حالت وجود دارد .
- احتراق مستقیم (flaring)
- اکسایش گرمایی
- اکسایش کاتالیزوري
شركت فلاتِك مبتكر فن آوريهاي نوين در حذف گازهاي آلاينده شامل:
- کنترل و حذف گازهای آلی فرار(VOCs)
- آلودگی هاي ناشی از گازهای (SO(x), NO(x و VOCs
- کاهش ترکیبات آلاینده در فرایندهای پالایشگاهي
- حذف ترکیبات آلی فرار از گازهای خروجي
- کاهش انتشار گازهای گلخانه ای
- فناوری نوین در حذف گازهای آلی فرار VOC
- امحاء گازهای آلاینده از واحدهاي مختلف در صنايع مادر و مولد نظير: نفت، گاز، پتروشيمي، فولاد، انرژي هسته اي، چوب، كاغذ، سراميك، رنگ، رزين، پارچه، چرم، لاستيك، پلاستيك، قند، شكر، غذايي، لبني، دارويي، شيميايي و …
- مديريت تركيبات آلاينده دودكش شامل : بخارات (Volatile Organic Compound: VOC) گردوغبار (Particulate Matter)
- (Thermal Oxidizer) كاهش و از بين بردن گاز خروجی یا گاز دودکش صنايع كارخانجات، دود سوز، بو سوز ، …
مطالب مرتبط :
هوا سوز، گاز سوز، اکسیداسیون حرارتی، اکسید کننده حرارتی، امحاء هوای آلوده، زباله سوز هوای آلاینده، زباله سوز گازهای آلوده، زباله سوز گازهای صنعتی، زباله سوز گازهای آلاینده کارخانجات قیر و نفت و پیروشیمی، ویست کس انسینیتور، waste gas incinerator، افتر برنر، پس سوز، امحاء گازهای آلاینده صنعتی، حذف گازهای گلخانه ای،کاهش آلایندههای کربنی، کاهش آلایندههای زیستمحیطی، انتشار گازهای آلاینده نیروگاهها، کاهش آلاینده های زیست محیطی، آلایندهای خروجی از دودکش، دود سوز، بو سوز، کاهش ذرات و گازهاي آلاينده، نمونه برداري هاي گاز و ذرات خروجي از دودكش، اسكرابر، فیلتراسیون، پاکسازی هوا، غلظت ذرات و گازهاي شاخص خروجي در دودكش، كاهش گازهاي آلاينده خروجي، سوزاندن گازهای همراه نفت، رآورد میزان انتشار گازهای آلاینده و گلخانهای،سوزانده (فلر)، گاز مشعل، از بین بردن هیدروکربنهای گازی و ترکیبات ارگانیک فرار، سوزاندن گازهای زائد، انتشار آلایندههای ناشی از گاز مشعل، انتشار گازهای گلخانهای و ترکیبات آلاینده، CO2، SOX و NOX، دیاکسید کربن، اکسیدهای گوگرد. ترکیبات گوگرددار، H2S، تشکیلSOX، اکسیدهای نیتروژن (NOX)، مونواکسید کربن، مواد آلی فرار، فلزات سنگین، آلایندههای ناشی از احتراق گاز مشعل، آتشزدن مزارع نیشکر، انباشت زباله، سکون هوا، (Dami et al, 2012; Amukali, 2012)، برآورد میزان انتشار گازهای گلخانهای ناشی از گاز مشعل در ایران، انتشار گازهای CO2، CO، NO، NO2 و SO2، لایندههای نسوخته یا حاصل از احتراق ناقص (مانند VOCs)، علاوه بر این، حدود ۱۹۸ هزار تن کربن مونواکسید، سولفور دیاکسید، دوده، اکسیدهای نیتروژن، هیدروکربنهای فرار غیر متان، بررسی آثار محیط زیستی گاز مشعل طبق توافق پاریس، e and Capture Carbon جذب و ذخیره سازی کربن، جمعآوری و امحاء گازهای VOC، آﻻﻳﻨﺪه ﻫﺎي ﮔﺎزي ﻧﻈﻴﺮ ﮔﺎزﻫﺎي اﺳﻴﺪي.تصفیه پساب و امحاء گازهای آلاینده پتروشیمی،بی خطر سازی گازهای آلاینده های آلی، اندازه گیری ذرات غبار دودکش، کاهش گازهاي گلخانه، آلاینده های خروجی به فرم گازها یا ذرات معلق، گاز پسماند هیدروکربنی و امحاء آن در کوره پس سوز، كاهش ميزان CO در دودكشها، مدل سازي انتشار آلاينده اي هوا، بررسي آلودگي هوا از نقطه نظر TSP وPM10 و فلزات سنگين، استفاده از گازهاي خروجي از دودكش، آلاينده هاي اتمسفري، کاهش گاز CO در خروجي، فروش دستگاههای سوزاننده گازهای آلاینده، فروش دستگاه زباله سوز امحاء گازهای آلاینده دودکدود سوز، بوسوز